Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Jsem úplně v šoku, pan Chmelař popisuje příhodu která se mu stala a celá diskuze se točí o tom jestli má či nemá pravdu a mnozí ho odkazují na znalosti zákonů. Je vidět že pořád platí přísloví " když se sejdou dva Češi v diskuzi mají ihned tři a více názorů "

6 4
možnosti
AN

Ta věta o bohatých byla samozřejmě myšlena jako ironie. Nevím tedy, kdo je mentálně zanedbaný.

4 3
možnosti
TH

R^R^

Samozrejme, ale bloger to nepostrehne a jeste to dava do placu. Co jajko mela pta pani odpovedet? Copak ona to navrhla?

Proc se ji vubec Chmelar ptal? Co cekal za odpoved? ;-D

2 0
možnosti
MT

Cituji: "...ale tohle může říci jen KRÁVA..."

Bohuzel, lidi si to vysvetli nejak, i hloupe. Problem je, ze tento CELY demokraticky moloch je KRÁVA ! A ten jsme si vytvorili my vsichni, sami, a to i ti, kteri neudelali nic. Svou pasivitou.

5 1
možnosti
Foto

Poněkolikáté - jste za hlupáka, bo neznáte danou problematiku. Nadáváte někomu a sám se pasujete do role všeználka. V diskusi neumíte příjmout to, že se pletete. Opět se obhajujete, že to mělo být vtipné, což nebylo. Z lidí, co si jen na chytré hrajou, tak jako Vy, je mi smutno...je to marné, je to marné, je to marné

24 6
možnosti
Foto

nevím proč bych se měl díky napsání příhody, pasovat na všeználka :)  . Stále jsem nenašel v diskuzi něco co říká že někomu oponuji, tudíž nemohu nepřijmout že se pletu. Koneckonců na čem mám přiznat že se pletu? na něčem co se mi stalo? Pouze popisuji příhodu. Nejspíš jste si článek nečetl celý. ale to nevadí. Díky lidem jako vy jsou diskuze zajímavější:-P

3 7
možnosti

Jste sympatický člověk, ale pokud nasekáte v jednom textu tolik gramatických a faktických chyb, nevím, co si o vás mám myslet.

12 5
možnosti
MC

Podle vašeho článku je ta paní z Rakovníka stará hloupá bába a ty dvě mladé slečny chytré? Pochopila jsem vás správně? Co to místo té staré báby na měsíc zkusit. Věřím že dlaždič by byl oproti vám slušný, protože když po jedné blbé odpovědi nadáváte lidem do krav tak po měsíci práce na dotyčném úřadě bych nechtěla slyšet váš slovník.;-) S tím jmenováním jste to opravdu přehnal.Rv

12 10
možnosti
Foto

V Rakovníku sedí 3 mladé a jedna z těch mladých to řekla. jedna středně stará a jedna starší. Byli tam dohromady 4 :)

0 0
možnosti
AR

A22d14a46m 19R92y94c70h88l32ý

24. 1. 2014 22:57

Nedocetl jsem to, ale proč by měli chudší lidé, kteří do systému odvedli méně peněz, dostat stejně jako ti bohatší, kteří do systému odvedli více peněz??? Jděte už s tím socialismem do prdele... Ps nejsem ten bohatší, jen mi vadí ten křik těch chudších....

33 4
možnosti
MT

Protoze to nema s "odvody" NIC, ale vubec NIC  SPOLECNEHO.

4 13
možnosti
TK

Hele pane Chmelaři, na férovku, ta červená věta, tu jste si vymyslel, že? Ale má to skvělou čtenost, karma vysoká. Dobrý pokus na to stát se blogerem skokanem roku co? Jinak je to fakt blábol.:-);-D

16 8
možnosti
MM

Cituji "Zeptal jsem se tedy těch paniček, proč je to tak diskriminačně udělané, že to není logické, aby chudší lidé měli méně peněz..." Fakt si myslíte, že za tento předpis  jsou zodpovědné tyto úřednice a jsou kompetentní vám vysvětlovat důvody? Na to se zeptejte našich zákonodárců, ty ženské za nic nemůžou. A nejsem úřednice, nebojte.

12 7
možnosti
ČP

Už jenom tvrzení že "chudší lidé měli méně peněz" je nepravdivé a já být úřednicí a nebát se o práci a nemít hypotéku tak ho pošlu tam co ani tráva neroste . Pak by teprve byl ten příběh úsměvný .

5 4
možnosti
Foto

Tak k mému shrnutí diskuze. Snažil jsem se napsat spíše usměvavý článek o tom, jak se může stát že narazíte na hloupou úřednici a celé to bylo vlastně kvůli té červené větě.

Tu větu mi paní řekla v závislosti na můj dotaz, při nekonečném vyřizování papírů pro rodičovský příspěvek. Nevím kde spousta lidí přišla na to, že si něco s něčím pletu. Ale při diskuzích se prostě rýpe a překrucuje. Docela mě překvapilo reakce na mé zastání sociálně slabších, kteří pracují stejně jako ostatní, ale na desetitisícové výdělky prostě nedosáhnou. A vznikla na to oooohromná debata. Možná právě tento pro někoho ,,debilní" článek si přečte šéfka úřadu pro sociální věci a třeba se dočkáme většího proškolování úřednic, abychom byly my, já blbec chytřejší a nepsal jsem takovéhle bezpředmětné a neuvěřitelné hlouposti.  I tak si  shrnuji tento článek za úspěšný a doufám že spoustě lidí přinesla má červená věta i úsměv na tváři. Hezký večer při dalším debatění;-)

6 11
možnosti
MM

Občas se stane, že se diskutující chytnou nějaké věty, nebo nějakého vedlejšíhé tématu článku, nebo nějaké drobné chyby, nepřesnosti, která nemá vliv na hlavní myšlenku blogu, a diskuse se pak točí jen kolem ní, jakoby o ničem jiném článek nebyl. Kdybyste do svého blogu nedával tu nešťastnou pasáž o diskriminaci chudých, možná by diskutéři debatovali  o tom, o čem váš článek "původně" měl být. Rozumím tomu, že to tam muselo zaznít, ale mohl jste to napsat trochu jinak, např. nepoužít slovo "diskriminace", "chudý", "bohatý" apod. Kombinace těchto slov v jednom jediném článku působí v diskusích iDNES jako rudý prapor na býka. Ale nic si z toho nedělejte. Buďte rád, že máte ženu Francouzku a né třeba Romku, to by teprve diskuse nabyla grády.. PS: Ohledně vašeho dotazu, proč je systém rodičovské takto nastaven, myslím, že vám nejlépe odpovědala paní Sadio ve svém komentáři.

5 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2634x
Po složení maturitní zkoušky jsem nečekaně odcestoval ještě před předáním diplomu. Na cestách jsem zůstal 7 Let, navštívil jsem několik zemí, živil jsem se většinou v restauracích a barech jako číšník či barman, ale i jako řidič. Po narození mé dcery jsem se vrátil s rodinou zpět do Čech, kde jsem po dobu mateřské dovolené studoval finance a pracuji jako finanční poradce. Mým koníčkem je renovace domku a psaní. Pomocí blogu bych chtěl publikovat mé zkušenosti a příběhy.