Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

ohledne s tema povetrnostnima podminkama venku. Led je pomerne odolna technologie, tak by ji nemelo vadit prakticky nic. Vybrace, zmena teplot, voda (dokud se nedostane do elektroniky).... takze na ven jsou pomerne idealni.

0 0
možnosti
JN

J28a38n 10N47o39v98á36k

6. 2. 2014 22:30

Pro všechny milovníky tepelných koulí bych ještě dodal, že při ceně 4,5 Kč/kWh mají teplo za 1250 Kč/GJ.

0 0
možnosti
AR

Souhlas, spočítal jsem to stejně, jedna led žárovka se za rok provozu vrátí. V místech kde se svítí dlouho i dříve.. Když nám někde praskne žárovka, tak již novou kupuji led. Je pravda, že i svítí více a lépe než klasická bodová.. Mám dotaz, oni existují led bodové s čipem? Nevíte co to je?

0 0
možnosti
Foto

Abych pravdu řekl, tak nejsem elektrikář a tak se v té technické stránce nevyznám. Myslel jsem ale, že všechny ledky, co se týče tedy žárovek, tak  mají čip. Když si vyhledáte schéma led žárovky, nebo jí rozšroubujete, tak čip tam je. ale jestli je mají všechny a na co slouží, to musí napsat nějaký odborník.

0 0
možnosti
PK

Rovněž jako někteří zde úspory ani životnost moc neřeším. Co jsem ale nedávno udělal, to byla výměna žárovek v kuchyni. Máme tam takové svítidlo jak mísa, matný kulový vrchlík na dvě žárovky, kde výrobce udává maximálně 40 W jedna, předpokládám kvůli teplu, které se tam hromadí. No a když jedna praskla, koupil jsem místo toho dvě ledky ekvivalentu 60 W a hned máme v kuchyni mnohem víc světla. Předpokládám, že svítidlo to snese bez problémů.

0 0
možnosti
Foto

Tam, kde se světlo příliš nepoužívá je vhodnější starý typ žárovky - různé odlehlé chodby a sklepní prostory. Tam, kde se světlo používá hodně je žárovka kvalitnější náhradou Ledky, která rozhodně nevydrží deklarovanou dobu, svítí časem stále méně a předvším nemá přirozený teplý šmrnc.

2 1
možnosti
Foto

četl jsem test o tom jestli ledky svítí požadovanou dobu. no a ani jedna nesvítila. at byla třeba i od Philipse. Ale to nevadí. napsaná životnost je 25 OOO a svítí 20 000. to není špatné. už ale lze koupit ledku s 50 000 hodinami a ta i kdyby svítila 40 000, tak to máte na celý život.    Svítí časem méně, to ano. hodně na to trpí starší modely. koneckonců ledka je na trhu teprve krátce. Co jsem koukal na nové, například od Osramu, tak ty mají výdrž 30 000 hodin, tak dejme tomu 25 000 a 80 procentní účinnost na konci životnosti. Tato konkrétní ledka je 16wattová a svítí více než 100 wattová. pokud tedy ke konci životnosti bude svítit jen 1200 lumeny, tak to je stále jako 100 wattová. tak to zas tak strašné není. její cena je ale v čr 500 korun :(

0 0
možnosti
MP

Viděl jsem nedávno v obchodě klasické žárovky s českým nápisem hřejivé koule, podobně jako v Německu warmkugel. Zaplat pánbu, obchodníci se řídí pravidlem-vyrábíme a prodáváme, co chce zákazník! latí pravidlo- trh si poručí! V Brněnském divadle jsou žárovky, které tam nechal montovat či sám montoval Edison. Co se tam bude dávat, až tyto žárovka zcela zmizí? Co se bude dávat do ostatních lustrů v mnoha reprezentativních budovách?

1 1
možnosti
Foto

Ledky v dekoru normálních žárovek. Retro design;-D

0 0
možnosti
Foto

K49a42r22e54l 92C66a84c31h

5. 2. 2014 16:10

Ledkami jsem nahradil původní žárovky  již cca v 75% svítidlech v našem domku. Dávám je i tam, kde jsem měl donedávna úsporné výbojky, se kterými jsem opravdu spokojen nebyl. Hlavně ohledně jejich životnosti.  S ledkami jsem velmi spokojen. Mají i dobrou vlastnost, kterou sice využije málokdo, ale i to se počítá. Jsou odolné vůči vibracím. Mám lampičku nad bruskou, abych viděl dobře na broušenou plochu. Tam mi žárovky praskaly jak na běžícím páse. Led 3W a je to v pohodě.  Jediné s čím jsem se spletl, byl nákup levného 10W reflektoru od firmy Berge(Polsko). Ruší rádiový příjem. Asi nějaké to elektronické trafo, které bude nějak hůře zkonstruováno. Led žárovky to nedělají.

A jinak jedna perlička z historie. Když jsem chodil do základní školy (50tá léta), tak nás učili, že žárovku nevynalezl první Edison, ale již dříve jakýsi Jabločkov. Právě tak parní stroj měl prý dříve než Watt  ruský mužik Polzunov a já nevím co ještě. To byla doba, kdy Trofim Denisovič Lysenko ze své experimentální farmy za Kavkazem posílal do Moskvy zprávy o své šestiklasé pšenici a v Moskvě mu to léta žrali.

2 0
možnosti
Foto

vaše příspěvky mě vždycky baví číst :)  Já jsem třeba prvních 10 led žárovek pořídil z Číny za neuvěřitelně levnou cenu. I s poštovným a balným (a to je každá ledka posílána zvlášť), mi vyšla na čtvrtinu ceny. Dvě z těch žárovek se po týdnu rozbily, ale jednu jsem si ještě opravil a druhá měla v čudu ten čip, tak jsem jí alespoň předělal na 12 voltovou. Tak nakonec jsem i ty rozbité zužitkoval.

a s těmi rusy, tak kdo ví kdo na světě co první vymyslel. Já se rád hrabu záhadami z minulosti a tak vás kolikrát napadne, proč by někde lokálně nemohli experimentovat s elektřinou třeba již před 2000 lety. úplně si dokáži představit nějakého nadaného rusa jak se mu povede rozžhavit drátek ve skleněné kouli, a sousedi mu na to poví co je to za blbost když mohou pohodlně a spolehlivě svítit petrolejkami :)

0 0
možnosti
MP

Vyplatí se jen v místnosti, kde se svítí minimálně 3 hodiny denně, takže jde o jeden či dva pokoje. Na záchodě, ve sklepě, v předsíni a koupeně se vyplatí obyčejné žárovky.

0 1
možnosti
Foto

No na ten záchod a do sklepa jsem dal ty levné 3 až 5 wattové. Objednával jsem je z Číny na stránkách DX.com (deal extreme). jedna žárovka vyjde do 100 korun i s poštovným a balným. nemohl jsem odolat je vyzkoušet. myslím že i když z deklarovaných solidních 400 lumenů svítivosti budou svítit 300, tak za tu cenu super. Pokud se mi nerozbijí. zatím svítí jeden rok. 100 korun už je dobrá cena. a bude to levnější  a levnější.

0 0
možnosti
RP

LED žárovky jsou hlavně blbost, to jsou jen LED se žárovkovou paticí, čili jen retrofit kombinující nevýhody žárovek a ledek. To opravdové, čili přímo svítidla LED, se ještě na trhu moc nevidí a pokud, tak za šílené ceny. Škoda, že se nesmějí prodávat žárovky, úspěšně by ledkám ještě dlouho konkurovaly a pomohly snižovat jejich ceny ;-D

4 0
možnosti
Foto

Myslím že lidé rádi utrácí za technologie, i když jsou předražené. vezměte si mobily za takové peníze, a lidé si rádi kupují každé dva roky nový. kromě toho je tam ta stránka obrovské úspory, na co lidé také slyší. 60 wattové žárovky se stále prodávají, a i tak si myslím, že do deseti let pomalu lidé přestoupí na ledky nebo jinou technologii. Ceny klesají, kvalita údajně stoupá :)  , není jediný důvod proč koupit starou neekonomickou žárovku, když se vám investice po roce, i kdyby po dvou , vrátí. Proto jsem investoval asi tak 2000 korun a na ledkách mám momentálně celý domek. staré žárovky mám však stále připravené v šuplíku v záloze :)   Mám dokonce i 200 wattovou :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2634x
Po složení maturitní zkoušky jsem nečekaně odcestoval ještě před předáním diplomu. Na cestách jsem zůstal 7 Let, navštívil jsem několik zemí, živil jsem se většinou v restauracích a barech jako číšník či barman, ale i jako řidič. Po narození mé dcery jsem se vrátil s rodinou zpět do Čech, kde jsem po dobu mateřské dovolené studoval finance a pracuji jako finanční poradce. Mým koníčkem je renovace domku a psaní. Pomocí blogu bych chtěl publikovat mé zkušenosti a příběhy.